Wegskizze

Kaş is een oud vissersstadje en ligt aan een schitterende baai, tussen Fethiye en Finike aan de Turkse zuidkust. Direct tegenover ligt het Griekse eiland 'Kastellorizo', dat door de turken 'Meis' wordt genoemd. Het is een lief toeristenoord met zijn vele restaurants, terrasjes en barretjes.

Vroeger was Kaş een zeer oude Lykische nederzetting, gelegen tussen de uitloper van het Ak-Dag-gebergte (3080 m) en de zee. Nog vandaag liggen er de vele graftombes die getuigen zijn van die tijd. In die periode legde men de doden in uitgeholde 'sarcofagen' (grote uitgehouwen massieve stenen), die met een uit één stuk gehouwen steen, in de vorm van een dak, afgedekt werden.

Uit de Griekse oudheid stamt het goed behouden theater in Kaş.

Er zijn veel duikscholen voor zowel beginners als gevorderden. Er varen in de zomer dagelijks 'gulets' (zo worden houten toeristenboten genoemd) uit naar diverse bestemmingen. Er is ook een mogelijkheid om het Griekse eiland Meis te bezoeken.

In Kas kun je heerlijk rondwandelen door de kleine kronkelige straatjes met zijn oude huizen met hun typisch Turkse houten balkons.

Wie van wandelen houdt kan een deel van de Lykische route lopen met zijn vele oudheden en mooie natuur.

Onze `galerie Gökseki ligt 5 km ten westen van Kaş op een plateau halvewege de berg. Ieder uur gaat er een mini-bus.

Gallery Gökseki